Pepernoten Tiramisu

door Ruggengraat
Pepernoten Tiramisu

De pepernoten tiramisu is écht super makkelijk te maken. Je hebt er ook helemaal niet zoveel ingrediënten voor nodig. Misschien heb je een hoop van de ingrediënten al thuis liggen. Scheelt weer wat boodschappengeld 😉

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een heerlijk toetje: zoek niet verder! De pepernoten tiramisu ga je geweldig vinden. 

Pepernoten tiramisu
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Pepernoten Tiramisu
De pepernoten tiramisu is écht super makkelijk te maken. Je hebt er ook helemaal niet zoveel ingrediënten voor nodig. Misschien heb je een hoop van de ingrediënten al thuis liggen.… Ongecatagoriseerd Pepernoten Tiramisu European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:
Ingrediënten voor de room:
120 gram cashewnoten
250 gram soja yoghurt (bij voorkeur Go On, die is iets steviger dan normale sojayoghurt)
1 grote, rijpe banaan
40 ml gesmolten kokosolie
4 el sterke koffie
1 el kaneel
1 tl (koek en) speculaaskruiden
Optioneel: 1 mespuntje vanillepoeder

En verder:
200 gram pepernoten
8 el sterke koffie

Bereidingswijze

How to?

  1. Begin met de cashewnoten. Hiervan moet je cashewcream maken en hiervoor moeten ze weken. Dit kan op de volgende manieren: 1. Week ze minimaal 4 uur in koud water of 2. week ze door ze 10 minuten zachtjes te koken. Als ze geweekt zijn dan zet je ze even apart. Je gaat er straks mee verder, maar eerst aan de slag met de pepernoten.
  2. Leg 8 pepernoten apart. Deze gebruik je voor bovenop de tiramisu. Doe vervolgens de helft van de rest van de pepernoten in de keukenmachine. Vermaal de pepernoten tot kruimels. De helft zal ook erg klein worden maar dat maakt niet uit, grote en kleine kruimels door elkaar is prima.
  3. De andere helft van de pepernoten (die dus nog heel zijn) verdeel je over 4 glaasjes. Liever iets smallere glaasjes dan brede glazen, want dan worden de laagjes mooier. Een longdrinkglas is bijvoorbeeld perfect hiervoor.
  4. Verdeel nu de 8 eetlepels koffie over de pepernoten in de glaasjes.
  5. Nu ga je aan de slag met de roomlaag. Maak als eerste de cashewcream door de cashewnoten af te gieten en vervolgens te vermalen tot een dikke pasta in de keukenmachine. Voeg vervolgens de banaan, soja yoghurt, gesmolten kokosolie en eventueel het vanillepoeder toe. Laat dit alles goed mengen.
  6. Nu ga je laagjes maken. Verdeel ¾ van het roommengsel over de glaasjes. Pak nu de verkruimelde pepernoten er weer bij. De verkruimelde pepernoten zijn de 2e laag. Meng de 4 el koffie, 1 el kaneel en 1 tl (koek en) speculaaskruiden door de rest van het roommengsel. Verdeel dit koffie-roommengsel over de pepernoten en bestrooi de bovenste laag met een beetje kaneel. Leg daarop de achtergehouden pepernoten en klaar is je pepernoten tiramisu! Je kán het natuurlijk meteen opeten, maar het is nog lekkerder om het even in de koelkast te zetten voor ongeveer een uurtje. Dan is de cream iets steviger. Enjoy your pepernoten tiramisu!

 

Dit vind je misschien ook leuk