Waarom een avocado je resultaat kan belemmeren

door Ruggengraat
Waarom een avocado je resultaat kan belemmeren.

Het is heerlijk en superrrrrr gezond, dan hebben we het natuurlijk over een avocado. Een avocado kun je los eten, door een salade of zelfs op brood. Je kan er ook een dip van maken bij de chips of bij het avondeten. Kortom, je kan er alle kanten mee op. Daarnaast bevat een avocado veel gezonde vetten en dat maakt het voor veel mensen heel erg gezond. 

Maar heb je ook een idee hoeveel calorieën een avocado bevat?

De calorieën: 
Wat veel mensen niet weten is dat een avocado heel erg calorierijk is en daardoor een flinke hap uit je caloriebehoefte neemt. Een simpele salade met avocado stukjes erin kan al oplopen tot een caloriebom waardoor jij het moeilijk gaat krijgen om binnen de calorieën te blijven. Een avocado is dus niet altijd de slimste en beste keuze ondanks het feit dat het heel erg gezond is.

Een gemiddelde avocado bevat ongeveer zo’n 320 kcal. en dit is nogal wat. 

Zodra jij iets verwerkt in jouw voedingspatroon wat enorm calorierijk is, zoals bijvoorbeeld een avocado, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden met de andere maaltijden. Een avocado zal jouw resultaat niet belemmeren, maar het gaat er meer om hoe jij de rest van de dag indeelt. 

Als jij om 13:00 uur al op de 1000 calorieën zit doordat je bijvoorbeeld 2 avocado’s en een calorierijk broodje op hebt en je hebt nog maar 600 calorieën over dan gaat het in 9 van de 10 gevallen fout. 

Zorg ervoor dat jij jouw valkuilen een stapje voor bent en denk ook aan lichte maaltijden zodat je een beetje speling creëert voor jezelf. Een avocado kan dus prima zolang je maar wel weet hoeveel calorieën jij nog overhoudt.

Volume is king!

Nog een mini tip; kies voor volume maaltijden. Zorg ervoor dat je genoeg volume creëert tijdens je maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor een rauwkost salade bij je lunch. 1 boterham vult namelijk niet zo, maar de rauwkost salade wel. In een rauwkost salade zitten bijna geen calorieën maar het vult wel enorm en het houd je daardoor verzadigd voor een langere periode. 


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk