Waar moet een vegan opletten

door Ruggengraat
Waar moet een vegan opletten

De vegan lifestyle, we zien het steeds vaker! De afgelopen maanden/jaren zien wij een verschuiving in keuzes op het gebied van voeding. Op ieder potje past een dekseltje denken wij dan. Want ja, iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen morele waarden en voorkeur en hier is wat ons betreft helemaal niks mis mee. 

Maar wij zijn ons er ook heel erg van bewust dat er veel bangmakerij wordt verspreid in de fitnessbranche. 

In dit artikeltje willen wij jou graag wat meer inzicht en tips geven waar je op moet letten wanneer je ervoor kiest om veganistisch te eten.

Wat is veganisme eigenlijk?
Voordat wij we meteen in het artikeltje duiken willen we jou eerst even uitleggen wat veganisme precies is. Als we het over veganistisch eten hebben dan bedoelen wij dat jij ervoor kiest om vooral plantaardig  te eten. 

Alle dierlijke producten vermijd je. Dit kan te maken hebben met morele waarden of gezondheidsredenen. 

Wat de meeste veganisten gemeen hebben is dat zij ervoor kiezen om geen vis, vlees, kip, zeevruchten, insecten, zuivel, eieren en honing te consumeren. Sommige kiezen er zelfs voor om geen leer en bont te dragen of verbannen elk product dat getest is op een dier (dit is soms moeilijk te achterhalen). Denk hierbij aan parfum, zalfjes en andere cosmetica producten. In dit artikeltje gaan wij ons meer beperkten tot het stukje voeding!

Laat je niet afschrikken!
Bij Ruggengraat willen wij jou niet in een bepaalde richting duwen, wij hebben hier totaal geen belang bij! Wel vinden wij het heel belangrijk dat jij jouw keuzes baseert op feiten (in de context) en niet jezelf laat afschrikken door valse uitspraken en bangmakende documentaires. 

In de Netflix documentaire: ‘What the health’ wordt bijvoorbeeld maar een klein deel van de informatie gedeeld met jou. Het is namelijk niet zo dat de effecten van het eten van vlees of andere dierlijke producten (in normale hoeveelheden) een negatieve invloed heeft op jouw lichaam en gezondheid. Ongeacht waar je voor kiest, wij vinden het belangrijk dat je beschikt over de juiste informatie om een weloverwogen keuze te maken. 

Correlatie = geen oorzaak
Als het buiten vriest dan zijn de wegen glad. Wanneer de wegen glad zijn, is de kans groter dat jij betrokken bent bij een auto ongeluk. Conclusie: de winter is slecht voor je botten want de kans is groter dat jij iets kunt breken.

Dit is natuurlijk onzin! Iedereen begrijpt dat dit heel erg uit zijn verband wordt getrokken. Wij kunnen ons wel voorstellen dat jij dit soort stellingen gelooft als jij je nog niet zo goed hebt verdiept in de theorie. 

In de in de onderstaande link legt Dokter Layne Norton, een Philosophiæ Doctor in voedingswetenschappen (Engelstalig), uit dat heel veel feiten en informatie uit de context worden getrokken. Hierdoor kun je het onnodig moeilijk voor jezelf maken. 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=ebwzk02o0IA&t=519s

Moraal van het verhaal
Wij vinden het heel erg belangrijk dat iedereen doet waar hij of zij zich prettig bij voelt. Als het werkt voor jou, maakt het ons niet uit of dit de beste manier is voor een specifiek doel. Maar wat wij wel heel belangrijk vinden is dat jij jouw keuzes maakt op basis van de juiste informatie! 

Wij geven je graag tips over waar jij op kunt letten zodat jij met jouw manier van leven het beste uit jezelf kunt halen. Kies jij er dus voor om de vegan lifestyle te hanteren, helemaal goed! Het is alleen wel belangrijk om te checken waar je eiwitten uit haalt, vooral als jij hard sport en graag goed wil herstellen van je training. 

Wij gaan ervan uit dat iedereen graag goed voor zijn of haar lichaam wil zorgen. Zorg er daarom voor dat jij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om optimaal te herstellen. Wij merken dat dit nog vaak fout gaat bij mensen die net over zijn gestapt naar de vegan lifestyle.

Gelukkig hebben wij verschillende (vegan) coaches die jou hier heel goed bij kunnen helpen. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Neem contact op via 06- 47 46 34 42 en wij helpen je graag verder. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk