Pasen, genieten, ontspannen en resultaat behalen!

door Ruggengraat
Pasen, genieten, ontspannen en resultaat behalen!

We genieten alweer een tijdje van die heerlijke paaseitjes en dit weekend is het dan eindelijk zover, de paasbrunches. 

Twee extra dagen vrij, gezellig met familie en vrienden zijn en natuurlijk heerlijk eten! Wij hebben onze leden al klaargestoomd zodat zij zorgeloos kunnen genieten van alle lekkernijen, maar hoe doen zij dat?

Met deze regels helpen wij jullie al een heel eind op weg:

Regel #1:
Ontspan! Voordat wij ingaan op het voedingsaspect is het heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je ontspant en dus kan genieten. Het is erg belangrijk om te realiseren dat één weekend er niet voor kan zorgen dat jij 5 kg aankomt in gewicht. Een slecht voedingspatroon dat jij een lange periode vasthoudt zorgt er uiteindelijk voor dat jij jouw gewicht ziet toenemen. Stel nou dat het paasweekend volledig uit de hand loopt, dan is dat zeker niet het einde van de wereld! Zorg er altijd voor dat jij jouw plan zo snel mogelijk weer oppakt.

Maar he, je bent nu onderdeel van Ruggengraat and we love you dus gaan we ervoor zorgen dat het niet uit de hand loopt!

Regel #2: 
Calorieën in vs calorieën uit! Ennnnn hiermee bedoelen wij dat jouw lichaam net een metertje is. Dus per dag heb jij een hoeveelheid calorieën die jij mag nemen en als jij daar onder zit dan zit je veilig voor jouw resultaat. Maar jij kan ook gewoon 1 dag op onderhoud in calorieën zitten en dan mag je meer eten. Je moet alleen beseffen dat je die dag niet in een negatieve energiebalans zit. Is dit erg? Nee, want je hebt nog genoeg dagen om voor resultaat te knallen en dit te compenseren. Dus stel dat jij maandag tot en met zaterdag in een negatieve energiebalans zit, laten we zeggen ongeveer 1500 kcal (dit verschilt per persoon) en op zondag met pasen zit jij op 2300 kcal (onderhoud) en kun je lekker genieten. Op die manier kun je genieten en werk je ook nog eens aan jouw doelen. 

Regel #3:
Tijdens Pasen moet het geen opeenstapeling van keuzes zijn! Dus het moet niet een EN EN EN EN dag worden. Het is dus beter om jouw momenten te kiezen. Wanneer jij begint met eten kan het voorkomen dat de gedachte opkomt: ‘Oh maar dit kan er ook wel bij’ of ‘Ahh shit, ik heb het al verpest dit kan ook wel’. Nee, doe dit aub niet! Kies jouw momenten en weet ook wanneer het genoeg is. Dus met de paasbrunch kun je lekker genieten en eten wat je wil, maar de middagsnack, avondeten en avondsnack moeten weer de bewuste keuzes zijn! 

Extra tip: denk van tevoren al na over wat jij echt wil eten. Komt oma langs met haar heerlijke zelfgemaakte taart, dan kun je die gewoon niet laten staan. Dat begrijpen wij, maar denk dan even na over wat je er allemaal bij wil nemen. Zo voorkom je al die spontane calorieën.

Korte samenvatting:
Als eerste is het belangrijk om te ontspannen. Dit zal ervoor zorgen dat jij kan genieten van jouw familie en al het lekkere eten. Ben jij aan het knallen voor jouw bikini body of sixpack? Zorg ervoor dat je de hele week netjes in negatieve energiebalans zit en met Pasen kun jij 1 dag op onderhoud in calorieën zitten. Hierdoor creëer je heel veel flexibiliteit en ruimte voor de brunch. Regel nummer 3 is misschien het belangrijkste. Kies jouw momenten en weet wanneer het genoeg is! En denk vooral NIET ‘Ach, nu heb ik het toch al verpest!’ 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk