Ik eet al gezond, maar ik val niet af! Hoe komt dat?

door Ruggengraat
Ik eet al gezond, maar ik val niet af! Hoe komt dat?

De Ruggengraat coaches horen het bijna elke dag: ‘’Ik eet al gezond, maar ik val niet af’’. Heel veel mensen zitten dan ook met hun handen in het haar, want waar gaat het fout? Je doet zo hard je best en je ziet simpelweg gewoon geen resultaat! Dit is erg frustrerend, maar besef dat gezond eten NOOIT een indicator mag zijn voor afvallen!

Gezond eten is geen indicator!

Nogmaals, gezond eten is geen indicator dat je goed bezig bent! Totaal niet zelfs. Het geeft alleen aan dat je jouw lichaam voedt met rijke voedingsstoffen, maar wat veel mensen vergeten is dat gezonde voeding ook calorieën bevat. Soms zelfs wel meer dan ongezonde voeding!

Wisten jullie bijvoorbeeld dat:
1 avocado ongeveer 330 kcal bevat
100 gram amandelen rond de 650 kcal bevat
2 plakken kaas rond de 200 kcal bevat 
3 gekookte eieren rond de 250 kcal bevat

En ga zo maar door! Duidelijker kunnen we het echt niet maken, wel makkelijker. 

Natuurlijk is gezond eten heel erg belangrijk, want op die manier voed je jouw lichaam met rijke voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitamines, mineralen en vezels. Dat is top, maar wil je gezond eten en resultaat behalen, dan moet je meer inzicht krijgen in jouw voedingspatroon én levensstijl. 

Wat is dan wel belangrijk?

Breng eerst voor jezelf in kaart hoeveel calorieën jouw lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven. Als je wil afvallen dan is het belangrijk dat je in een negatieve energiebalans zit. Dat houdt in dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat jouw lichaam nodig heeft. Deze calorieën kun je prima invullen met gezond eten, maar houd er rekening mee dat jouw caloriebehoefte leidend is voor het resultaat dat je wil behalen!

NIET DOEN!

Om resultaat te zien en af te vallen hoef je niet per se 1000 a 1400 calorieën te eten! Investeer wat meer tijd in jezelf en verdiep je even in jouw eigen levensstijl. Op die manier kom je erachter hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt en hoeveel je er nodig hebt om resultaat te behalen. Vul de calorieën in naar eigen wens zodat het niet voelt als een dieet en op die manier kun je het makkelijk volhouden.

Stop ook met koolhydraten overal de schuld van te geven! Koolhydraten zorgen juist voor het beste resultaat! Stel jezelf eens de volgende vraag: ‘’Ga je de aankomende 10 jaar nooit meer een stukje chocola, koek, chips, brood, pasta of aardappelen eten?’’ Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk NEE. Het is daarom veel slimmer om te leren hoe je het beste met

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk