Hoe geniet je zonder schuldgevoel?

door Ruggengraat
Hoe geniet je zonder schuldgevoel?

Dit is misschien wel dé sleutel tot succes! Want het volgen van een voedings- en trainingsschema gaat altijd wel prima, maar wanneer jij totaal iets anders neemt wat niet op de planning staat dan gaat er heel vaak een alarm af en komt er een gigantisch schuldgevoel naar boven.

Meestal denk je al gelijk dat je het verpest hebt, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Voor meer achtergrond betreft de ‘Ik heb het al verpest’ gedachte willen wij jullie verwijzen naar het artikel hier! 

Maar de emoties en het schuldgevoel kunnen je er wel van weerhouden om te genieten van jouw fitte levensstijl.

Balans & Flexibiliteit: 
Naast het feit dat wij zo vaak hameren op balans, zie je het woordje flexibiliteit ook onwijs vaak terugkomen. Balans & flexibiliteit zijn de belangrijkste onderdelen van jouw fitte levensstijl. Zodra jij bewust bent dat je voor jouw lichaam een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig hebt, dan is het belangrijk om hier een balans in te vinden tussen gezond en ongezond eten!

Je lichaam is net een tank van een auto!

Wij vergelijken het lichaam heel vaak met een auto. Een auto moet je vol tanken en vervolgens kan die zijn kilometers rijden. Als je teveel tankt dan creëer je een overschot en dat blijft gewoon in de tank zitten tot het gebruikt wordt. Het lichaam werkt een beetje hetzelfde, je tankt jouw lichaam namelijk vol met energie (in de vorm van voeding) en daardoor kan jij jouw dagelijkse dingen doen. Eet jij te veel, dan heb je een overschot en zal dit opgeslagen worden als vet. 

Het is belangrijk om bewust te zijn van het feit dat jouw lichaam voeding ziet als energie. Wanneer jij een keer een burger, pizza of stuk chocola eet dan is dit onderdeel van de hoeveelheid energie waarmee jij jouw tank vult. Als dit binnen jouw energiebehoefte past, dan hoef jij je echt niet schuldig te voelen over die pizza!

Flexibel zijn
Er zijn zoveel verschillende voedingsstructuren die je kan aannemen, maar het belangrijkste is om een voedingsstructuur aan te nemen die past bij jou en waarmee jij flexibel kan zijn en past binnen jouw fitte levensstijl!

Als jij in het weekend lekker gaat shoppen met je vriend of vriendin, dan kom het wel eens voor dat jij buiten de deur gaat eten. Hoe zonde is het van jouw etentje als je hier niet van kan genieten? Zolang het binnen jouw caloriebudget past hoef jij je echt geen zorgen te maken!

Ga jij iets over jouw caloriebudget heen? Geen stress! Compenseer het met de aankomende dagen en ook dan is er geen man overboord. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk