Een hangover en fit zijn?

door Ruggengraat

Wij zijn het volkomen met je eens dat een avondje stappen er gewoon bijhoort! Bij 9 van de 10 gevallen is het avondje stappen niet eens de valkuil. De valkuil die volgt na een avondje stappen is namelijk hoe je omgaat met je voedingspatroon de dagen erna. 

In dit artikel gaan wij een aantal zaken buiten beschouwing laten. Wil jij nou alles weten over hoe je een fitte lifestyle met alcohol kunt combineren, klik dan hier! Ennnnn wij hopen dat je onze alcohol guide niet bent vergeten! Als je dan een avondje helemaal los wil gaan, lees dan HIER welke drankjes het beste kan nemen!

De hangover!
Maak bewuste keuzes! Jahaaaa Ruggengraat, lekker makkelijk gezegd, maar wat zijn dan die bewuste keuzes? Zoals je weet is een kapsalon dat niet. Een kapsalon bevat al gauw zo’n 1500 kcal en dat is gewoon super zonde om in één keer naar binnen te werken. Je wilt natuurlijk ook niet lang in de keuken staan maar wel iets lekkers eten wat je niet elke dag eet, dus wat maak je dan? We will show you!

1) Tosti’sDit is toch heerlijk?
De tosti’s zijn zo gemaakt en met een lekker sausje erbij is het nog lekkerder! Veel mensen denken nog steeds dat de tosti een caloriebom is. Komt het door de gesmolten kaas? In dit artikel lees je alle voordelen van een lekkere tosti, klik hier

2) Een omelet met geroosterd brood
Ook wederom simpel, snel klaar en extreem lekker. Doordeweeks heb je geen tijd om een omelet te maken omdat je andere verplichtingen hebt, maar als je een kater hebt is dit wel een goede keuze. Even een omelet maken, brood roosteren, netflix aan en genieten.

3) De tussendoortjes!
Denk aan makkelijke tussendoortjes zoals rijstwafels, fruit of een mueslireep. Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je zin in hebt. Een lekker sappig stukje fruit helpt ook goed tegen de uitdroogverschijnselen;) 

4) Magere knakworsten!
Je kent het vast wel, na een avondje stappen loop je langs een hotdogkraam maar de rij ervoor weerhoud je ervan om er één te nemen. Toch blijf je hunkeren naar die hotdog, dus wat doe je dan? Juist ja, je maakt er zelf één. Maar dan wel een verantwoorde variant! De magere knakworsten van Unox bijvoorbeeld bevatten veel minder calorieën, dus hier kan je gewoon van genieten zonder schuldgevoel.

5) Het avondeten!
Als je een kater hebt dan wil je niet een uur in de keuken staan voor je avondmaaltijd. Het avondeten moet snel klaar zijn en vooral heel lekker zijn! Nogmaals, kies dan alsjeblieft niet voor ThuisBezorgd maar kies dan bijvoorbeeld voor de frietjes uit de oven met een hamburger! Ook erg lekker en het is ook nog een bewuste keuze! Het kost je natuurlijk wel wat meer moeite dan bestellen maar hey, je hebt ook een doel!

5) Water drinken!
Hier moet je eigenlijk mee beginnen! Het beste is zelfs om genoeg water te drinken voordat je naar bed gaat! Als je een kater hebt dan betekent het dat je lichaam uitgedroogd is en wat heb je dan nodig? Juist ja, WATER! Dusssss, drink all the water, pee all the time. 

6) Koffie! 
Niet iedereen is er gek op of denkt eraan als die een kater heeft, maar een kopje koffie kan zeker wel helpen om je een energieboost te geven en de dag net wat makkelijker door te komen.

7) Ontspan!
Vraag niet te veel van jezelf als je een kater hebt. Hoogstwaarschijnlijk ben je helemaal kapot en moet je maandag gewoon weer aan de bak op werk of school. Dus ontspan, pak je favoriete serie erbij en dan is het tijd voor binge watching.

Ja die is leuk toch? Binge watching, overspoel jezelf met een overdosis van je favoriete serie maar maak er niet binge eating van. Als je deze tips hierboven volgt dan moet het goedkomen!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk