De leukste vorm van cardio!

door Ruggengraat
cardio

Iedereen weet dat bewegen goed voor je is en dat het bijdraagt aan de hoeveelheid calorieën die je op een dag verbrandt. Maarrrr we zijn het onderwerp seks gewoon helemaal vergeten. Shame on us!

Heel veel mensen hebben geen idee hoelang zij actief bezig zijn tijdens de seks en leggen de link niet met het aantal calorieën dat zij daarmee verbranden. Toch kan het aantal calorieën flink oplopen als je een tijdje intiem en intensief met je partner bezig bent.

Hoe komen we aan deze cijfers?

De volgende cijfers zijn gebaseerd op een vrouw van ongeveer 70 kilo. Ben je lichter, dan zal het verbruik iets minder zijn. Ben je zwaarder, dan zal het verbruik weer iets hoger liggen.

Om er even rustig in te komen beginnen we met het zoetsappige gedeelte.

Je partner masseren:

Een massage krijgen is heerlijk, maar een massage geven is nog veel beter wanneer je wil afvallen! Wist je dat je ongeveer 80 kcal per uur verbrandt als je een massage geeft? Je maakt je partner er gelukkig mee én je verbrandt ook nog eens calorieën, weer een win-win situatie.

Een ontspannende vrijpartij:

Wie kent er een betere vorm van ontspanning dan een lekkere vrijpartij met je partner? Is die er überhaupt wel? Door intiem te zijn met je partner verlaag je het cortisolniveau (stresshormoon) en wanneer jullie lekker bezig zijn kan het zelfs oplopen tot een goede workout. Wist je dat een half uur vrijen gelijk staat aan 240 kcal verbranden? Dat is een uur fietsen! Dan is de keuze snel gemaakt toch?!

De seks zelf:

De daad zelf is dé perfecte manier om calorieën te verbranden. Als je alles bij elkaar optelt, het zoenen, het vrijen en de daadwerkelijke daad kom je al heel gauw op een verbranding van zo’n 400 a 450 kcal. Natuurlijk ligt dit ook aan de inspanning en passie tussen jou en jouw partner, maar het is zeker weten een goede vorm van cardio! Vergeet de loopband en de crosstrainer en ga voor qualitytime met jouw partner.
Dus, ben je op zoek naar een manier om heerlijk te ontspannen én wil je wat calorieën verbranden? Denk dan even aan dit artikel 🙂

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk