De beste en slechtste voeding vóór een avondje drinken!

door Ruggengraat
De beste en slechtste voeding vóór een avondje drinken!

Met alle borrels en feestjes die we net achter de rug hebben en die er nog aan gaan komen, is het niet gek dat heel veel leden genieten van een paar drankjes. We hebben al eens alle drankjes op een rijtje gezet en laten daarbij ook zien welke jij het beste kunt nemen, klik hier om te zien welk drankje het beste bij jou past. Vandaag hebben we een aantal tips voor jullie over wat je beter wel en niet kunt eten voor een avondje stappen. 

Voorkom een dikke kater en hou rekening met het volgende:

Eiwitten en gezonde vetten voor een langzame opname en vertering 
De maaltijd voordat je flink los gaat kan een belangrijke rol spelen op de rest van jouw gedrag. Twee of drie drankjes op een nuchtere maag zullen er namelijk voor zorgen dat je binnen no-time achterstevoren loopt. Dit stadium moeten we zien te voorkomen en daarom is het belangrijk dat je een goede en verantwoorde bodem legt.

Op die manier zorg je ervoor dat de drankjes minder snel worden opgenomen in jouw bloed waardoor je niet de eerste bent die zichzelf voor paal zet. Een maaltijd met gezonde vetten en een flinke portie eiwitten is een goede bodem voor een avondje flink (door)drinken. 

Alcohol levert maar liefst 7 kcal per gram, dus houd hier ook rekening mee. 

Hydrateer jezelf! Komkommers helpen jou!
Wanneer je een flinke kater wil voorkomen, is het raadzaam om een half litertje water weg te drinken voordat je gaat slapen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je gehydrateerd bent en ook je maag vult? Groente en fruit, hoe kan het ook anders. 

Denk hierbij aan komkommers, watermeloen, mandarijntjes, courgette, bloemkool en spinazie. Komkommer en watermeloen bestaan voor 90% uit water en zorgen ervoor dat je op die manier veel vocht binnenkrijgt zonder dat je het gevoel hebt dat je water drinkt. Door de vezels in een komkommer heb je ook nog eens een verzadigd gevoel! Een ander groot voordeel van een komkommer is dat het maar 16 kcal per 100 gram levert. Dat is echt niks! Hoe minder calorieën, hoe meer er overblijft voor de drankjes. 

Ijsblokjes for the win
Een van de negatieve gevolgen van alcohol is dat je uitgedroogd raakt. Is het je nooit opgevallen dat je opeens 5 a 10 keer een bezoekje aan het toilet brengt? Om toch zoveel mogelijk vocht binnen te krijgen raden we aan om ijsblokjes toe te voegen aan je drankjes. Dit helpt super goed om meer vocht binnen te krijgen. Idealiter wil je na ieder drankje een glas water drinken. De barman zal je even gek aankijken en jou een watje vinden, maar het is echt beter om de kater buiten de deur te houden!

Cafeïne = No go!
Feestjes en borrels vinden vaak in de avond plaats en dit betekent dat veel mensen eerst een bakkie koffie of een energiedrankje naar binnen werken. Dit moet je absoluut NIET doen! 

Cafeïne geeft namelijk een seintje aan je hersenen dat je nuchter en scherp bent. Het werkt ook nog eens als een ‘diuretic’ (je gaat vaker plassen). Hierdoor word je niet zo snel aangeschoten en ga je alleen maar meer drinken. Zodra de cafeïne is uitgewerkt klappen de drankjes in als een bom. Voorkom dat je naast je barkruk belandt en houd rekening met deze tip. 

Chocolade en sterke pittige kruiden = No go! 
Met pijn in ons hart raden we ook zeker af om chocolade te eten vóór het drinken van alcohol. Heb je wel eens last van een brandend gevoel wanneer een boertje ontsnapt? Dat is jouw maagzuur dat omhoog komt. Chocolade en sterke kruiden, zoals cayennepeper, kunnen voor brandend maagzuur zorgen. Voorkom dat je een pakje Rennie’s weg werkt en laat die reep Tony Chocolonely lekker staan voor morgen. 

Zout = No Go!
Hartige snacks gaan vaak gepaard met de nodige drankjes, maar die kun je beter vermijden als je geen opgeblazen gevoel wil. Je herkent het rot gevoel wel van een opgezette buik en dat wil niemand. 

Door het zout word je alleen maar dorstiger waardoor je nog meer gaat drinken. Van zout in combinatie met drankjes krijg je een opgeblazen gevoel en niemand zit daarop te wachten wanneer je wil shinen in een strakke outfit. 

Dit vind je misschien ook leuk