De 10 grootste voordelen van het Ruggengraat programma

door Ruggengraat
De 10 grootste voordelen van het Ruggengraat programma

Tegenwoordig word je overspoeld met informatie via Facebook, Instagram, fitness blogs en ga zo maar door. Daarnaast heb je ook talloze diëten, diëtisten, personal trainers, lifestyle coaches en programma’s die allemaal hun eigen aanpak hebben. Net zoals Ruggengraat. 

We hebben onze eigen methode ontwikkeld en bewijzen al jaren dat het werkt. Iedere maand helpen we weer honderden leden aan een blijvend resultaat.

Hoe komt het dat de Ruggengraat methode wél werkt voor een blijvend resultaat? 
We focussen ons op jouw unieke situatie. Het heeft geen zin om 12 weken lang iets te doen wat totaal niet bij je past!

Dit is ook de reden waardoor 95% van de mensen die een dieet volgen een terugval hebben en daardoor te maken krijgen met het welbekende JoJo-effect. 

Het voedingsschema is de basis, maar stel nou dat je een keer je lunch vergeet of dat je spontaan buiten de deur gaat eten. Wat doe je dan? Je kan niet even heel snel een diëtist(e) opbellen en vragen wat je moet doen. Dit zijn de momenten waar je bij Ruggengraat gelijk een berichtje stuurt naar je coach om te vragen wat je nou het beste kunt doen? Jouw coach staat iedere dag weer klaar om je te helpen in zulke situaties.

Resultaat behalen is belangrijk, maar het resultaat behouden is veel belangrijker. Daarom zeggen we ook altijd dat Ruggengraat jouw eindstation is.

Al meer dan 6000 leden gingen jou voor en jij kan dit ook! 

Nog niet overtuigd? Hieronder vind je slechts 10 prachtige voordelen die jou staan te wachten als je met het Ruggengraat programma start.

1. Je leert onwijs veel over je eigen lichaam en wat werkt voor jou. 
Tijdens het programma leer je precies wat werkt voor jou. Bij ons kun je gewoon lekker met het gezin mee-eten in de avond en hoef je geen maaltijden te preppen als je dat niet fijn vindt. Het heeft namelijk geen zin als je dit maar 8 weken vol kunt houden om vervolgens weer terug te vallen in je oude en vaak slechte eetgewoontes. Samen met jouw coach ga je op zoek naar een manier die werkt voor jou!

2. Je voelt je energieker en fitter.
Na de eerste paar weken merk je dat alles een stuk makkelijker gaat. Je hebt de eerste resultaten al behaald en je voelt je een stuk beter. Dit vertaalt zich door in de sportschool, op je werk en thuis.

3. Je directe omgeving ziet de resultaten en je wordt overspoeld met complimenten.
Dit is voor heel veel mensen één van de mooiste voordelen, want hoe fijn is het als al het harde werken ook opvalt? Je krijgt steeds meer complimenten en dit motiveert je nog meer om door te gaan. 

4. Je krijgt meer zelfvertrouwen.
Doordat je je lekkerder voelt, meer energie hebt en mooie complimenten van je directe omgeving ontvangt groeit je zelfvertrouwen. Daardoor ben je eerder geneigd om bepaalde activiteiten te ondernemen. Je hebt bijvoorbeeld écht zin in vakanties en kan niet wachten om lekker te genieten. 

5. Je weet hoe je kunt genieten van een hapje en drankje buiten de deur ZONDER dat dit ten koste gaat van jouw resultaat. Dit is één van de belangrijkste voordelen als we het over een blijvend resultaat hebben. Wanneer je weet hoe je kunt genieten van een lekker etentje buiten de deur met een wijntje of biertje, pas dan heb je een mooie balans voor jezelf ontwikkeld. Je denkt niet dat alles verpest is, maar geniet optimaal en je weet precies hoe je hier rekening mee moet houden. 

6. Je krijgt meer discipline.
Uiteindelijk ben JIJ degene die het plan moet uitvoeren. Als jij er niks aan doet, zul je ook geen progressie boeken. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk geen andere optie hebt om je aan het plan te houden. Je gaat merken dat je meer discipline en doorzettingsvermogen hebt dan je dacht. 

7. Je denkt niet meer in de hokjes ‘goed’ of ‘slecht’.
De meeste leden hebben al verschillende diëten geprobeerd voordat ze met het Ruggengraat programma beginnen. Door die diëten denken ze dat brood, pasta en alle andere vormen van koolhydraten ‘slecht’ zijn. Dankzij onze methode leren de leden dat ze kunnen afvallen MET koolhydraten. Zelfs als je iedere avond wil genieten van een stuk chocola of iets anders lekkers dan zorgen we ervoor dat het kan. 

8. Je stresst niet meer om het getalletje op de weegschaal. 
We blijven het zeggen, het getalletje op de weegschaal zegt lang niet alles! Soms zijn leden teleurgesteld als ze het getalletje op de weegschaal niet direct zien dalen. In 9 van de 10 gevallen zijn ze super goed bezig, alleen is dit nog niet direct terug te zien op de weegschaal. We leren je precies welke factoren invloed hebben op jouw gewicht en waardoor het komt dat het resultaat nog niet direct zichtbaar is. 

9. Je favoriete broek of jurk zit weer als gegoten.
Dit is de beste manier om je progressie te meten en bij te houden. Misschien blijft het getal op de weegschaal wel gelijk, maar pas je wel weer in je favoriete broek. Dit schetst een veel beter beeld dan het getalletje op de weegschaal. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je prettig voelt in je eigen lichaam! 

10. Je weet als geen ander hoe je het resultaat kunt behouden!
Hier gaat het allemaal om! Resultaat behalen is niet eens het moeilijkste, maar het resultaat behouden wel. Heel veel mensen vallen 5 kilo af om vervolgens weer 7 kilo aan te komen. Je herkent het vast wel, het welbekende JoJo-effect. Bij Ruggengraat leer je hoe je het resultaat kunt behouden. Door samen op zoek te gaan naar een mooie balans die bij JOU hoort, weet je precies hoe je het resultaat kunt behouden. Nooit meer een terugval, hoe fijn is dat?! 

Zoals je kunt zien gaat dit veel verder dan alleen voeding en training. Na 3 of 6 maanden ben je qua kennis en mindset onwijs gegroeid en weet je precies hoe je het resultaat kunt behouden! Dit heeft een positief effect op alle vlakken, denk aan je thuissituatie, op werk of school en in je sociale kringen!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk