Fit door je all -inclusive vakantie!

door Ruggengraat
vakantie

Het is alweer eind mei en de vakantiekriebels beginnen nu wel echt te komen. De hoogste tijd dus dat we bespreken hoe je fit blijft tijdens een all-inclusive vakantie en tóch nog kunt genieten (spoiler: het kan!).

Buffetstijl restaurants

All inclusives gaan vaak samen met een ontbijt-, lunch en dinerbuffet. In ons all-you-can-(ch)eat artikel geven we 7 concrete tips over hoe je dit aanpakt, maar voor nu even een hele korte samenvatting: Begin met een salade bij de lunch en bij het diner of met een bord fruit bij het ontbijt. Focus op eiwitrijke voedingsmiddelen. Drink water bij de maaltijden. Matig je koolhydraatinname. Pak een kleiner bord voor kleinere porties en eet lekker veel groente!

Blijf actief

Het is erg makkelijk om te vervallen is een soort roes van luieren op het strand en hangen in het zwembad, maar dat had je ook in een goed hotel in Nederland kunnen doen. Nieuwe landen en haar culturen ontdekken is misschien wel het leukste wat er is en een bijkomend voordeel daarvan is dat je lekker actief kan blijven zonder de sportschool in te hoeven duiken. Hier zijn 4 tips hoe je dat kunt doen:

  1. Zwemmen: Een hele leuke en verkoelende manier om aan je beweging te komen is uiteraard lekker wat baantjes trekken in het zwembad.
  2. Wandelen: Dit is de beste manier om cultuur te snuiven en het gastland te verkennen. Door lekker te wandelen zet je ook nog eens flink wat stappen en dat zorgt ervoor dat je lekker actief bent.
  3. Probeer iets nieuws: Tijdens een vakantie heb je meestal zeeën van tijd. Reserveer een dag om iets nieuws te proberen wat je nog nooit gedaan hebt. Denk aan duiken, snorkelen, jetskieen, klimmen, surfen of wat dan ook. Meestal zijn dit activiteiten die je niet snel in Nederlands zult doen.
  4. Gymmen: Er zijn maar weinig mensen die zin hebben om in een (tropisch) paradijs zichzelf op te sluiten in de sportschool en juist daarom staat deze onderaan het rijtje. Maar toch zijn er mensen die zich graag vasthouden aan hun routine en lekker zwaar willen blijven trainen. Vaak is er een sportschool aanwezig in het resort waar je toch nog even een goede full body workout kunt doen om die spieren te onderhouden. Daarnaast zijn weerstandsbanden en TRX bands goede opties als je liever buiten in het zonnetje traint. Houd ook onze insta in de gaten voor leuke buiten workouts!

Alcohol

Bij all-inclusives krijg je ongetwijfeld te maken met cocktails, maar zo’n drankje is zo op en kan wel oplopen 500 tot 700 kcal per glas! Drink dus met mate, maar vooral ook met verstand. Het zou toch zonde zijn als je je hele vakantie niet meer kan herinneren? Hier dus even extraatje van ons. Een kort lijstje met de meest verstandige alcoholische opties (per bijhorend glas):

  1. Prosecco: 50 kcal
  2. Pure sterke drank (whisky, gun, etc.): 85 – 90 kcal
  3. Droge witte wijn: 101 kcal
  4. Bier: 110 kcal
  5. Manhattan cocktail: 164 kcal

Er zijn uiteraard nog meer opties, maar die calorieën WIL je niet eens weten…

Drink water

Jaaa we gaan nog even door met zeuren over water. Dit is misschien wel de makkelijkste en minst vermoeiende manier om fit door je vakantie te komen en toch wordt het zó onderschat. Drink water! Neem altijd een flesje water mee wanneer je op pad gaat. Natuurlijk is constant naar de wc moeten vervelend, maar bekijk het positief: elke keer naar de wc lopen zorgt weer voor extra beweging.

Eiwitrijke snacks

Zoals eerder gezegd zijn eiwitten erg belangrijk, maar op vakantie is het vaak moeilijk om hier voldoende van binnen te krijgen.Als je op pad gaat en een snack wil, kom je al gauw uit op fruit, koekjes of een vette hap voor toeristenprijzen. Om dit te voorkomen raden wij aan om zelf wat eiwitrepen, eiwitshakes (vergeet je shaker niet!) of eiwitpoeder mee te nemen. Tegenwoordig heb je zelfs eiwitrijke chips en koekjes. Zo krijg je toch op een eenvoudige manier je eiwitten binnen en stil je de trek tot je volgende maaltijd.

Massages

All-inclusives bevatten meestal ook een SPA of een massage service als onderdeel van het pakket. Misschien dat je voor je vakantie hard hebt gesport om in topshape te komen voor je vakantie, naast je drukke reguliere baan/studie en dagelijkse spanningen. Massages zijn ideaal om het lichaam fysiek te ontstressen en afvalstoffen los te kneden zodat die kunnen worden afgevoerd. Zo kom je soepeler en energieker door je vakantie en kom je ook weer fris en opgeladen terug.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk