5 veelgestelde vragen over het Ruggengraat programma!

door Ruggengraat

Wij vinden het echt super leuk om te zien dat zoveel mensen interesse hebben in het Ruggengraat programma. Dat je in het begin een beetje twijfelt is niet meer dan normaal en daarom is het goed om vragen te stellen! Toch merken we dat we vaak dezelfde vragen krijgen. Daarom is het tijd om de 5 meest gestelde vragen eens goed te beantwoorden. 

Zou je graag het Ruggengraat programma willen volgen, maar ben je nog niet zeker van je zaak? Lees dan snel verder en misschien zit het antwoord op jouw vraag er wel tussen. 

1) Kan ik mee-eten met mijn familie/vriend of vriendin tijdens het avondeten!
Het avondeten is voor veel mensen hét moment om even gezellig bij elkaar te komen en de dag te bespreken. Het is natuurlijk heel rot om op dat moment je eigen eten te maken waardoor je niet met de rest kan genieten van een heerlijke maaltijd. Waar je bij veel diëten apart voor jezelf moet koken, is dit bij Ruggengraat NIET het geval.

Je kunt dus gewoon lekker mee-eten met de rest of samen met je partner koken, want wij houden hier rekening mee! Maar hoe doen wij dit? Dankzij de Ruggengraat variatielijst, waar meer dan 200 maaltijden in staan, zie je gemakkelijk en overzichtelijk welke maaltijden binnen jouw voedingsschema passen.

Voorbeeld:
In jouw voedingsschema zie je dat het avondeten 560 kcal bevat, dan hoef je alleen in de variatielijst een avondmaaltijd uit te kiezen die ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën bevat en klaar is Kees!

De variatielijst bevat onwijs veel lekkere recepten zoals hamburgers, gezonde kapsalon, pasta’s, nasi en ga zo maar door!

Maar stel je woont thuis bij je ouders dan pakken de coaches het soms anders aan door middel van portiecontrole! Samen met jouw coach kijk je naar de hoeveelheid die je ouders maken en jouw coach zorgt er dan voor dat je de juiste hoeveelheid binnen krijgt zodat het past binnen jouw schema.

2) Kan ik ook thuis sporten? Of moet ik naar de sportschool?
Moet je überhaupt wel sporten om af te vallen? Sporten is een heel goed hulpmiddel, maar iedere vorm van beweging is goed! Tijdens het intakegesprek met jouw coach brengen jullie in kaart wat je prettig vindt en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van sporten. Op basis van die gegevens maakt jouw coach een trainingsschema dat volledig is afgestemd op jouw wensen en behoeften. 

Train je liever thuis, dan krijg je een trainingsschema met de Ruggengraat home workouts. Hou je ervan om naar de sportschool te gaan, dan krijg je een intensief trainingsschema voor in de gym. Wil je een combinatie van beiden, geen probleem! Is hardlopen jouw passie, maar wil je ook beginnen met krachttraining? Jouw coach maakt dan een hardloopschema icm een krachttrainingsschema! Zoals je ziet is alles mogelijk! 

3) Kan ik nog uiteten gaan?
Sociale gelegenheden horen bij het leven en als je start met Ruggengraat zul je ook te maken hebben met verleidingen en sociale gelegenheden zoals etentjes, verjaardag en borreltjes. Dit kan ook allemaal! Wij leren je echt stap voor stap hoe je met zulke momenten om kunt gaan ZONDER dat dit ten koste gaat van jouw doelen. Dit zal de basis zijn voor jouw balans. 

Je hoeft dus helemaal geen sociale gelegenheden af te zeggen. Houd goed contact met jouw coach en samen vinden jullie een manier zodat je kunt genieten én voor resultaat gaat! 

4) Ik ben vegetarisch/veganistisch, kan ik dan nog wel beginnen met Ruggengraat?
Ja! Dit is een volmondige JA! De coaches hebben veel ervaring en we hebben al heel veel leden geholpen die specifieke voedingswensen hadden. Dus ben je vegetarisch, veganistisch, lactose intolerant of wil je glutenvrij eten, dan kan dat gewoon en houden wij hier rekening mee.

Jouw wensen en behoeften staan op nummer 1! Daar omheen bouwen we een plan dat je kunt volhouden zodat je voor een blijvend resultaat gaat.

We hebben zelfs verschillende vegetarische en veganistische coaches. 

5) Hoe vaak kan en mag ik mijn coach een berichtje sturen?
De coaches zijn 24/7 bereikbaar, maar dit moet je wel met een knipoog nemen 😉 Wanneer je na een avondje stappen om 04:00 uur s nachts een appje stuurt naar jouw coach, is het logisch dat je in de ochtend een appje terug krijgt. Alle coaches streven ernaar om zo snel en goed mogelijk jouw appjes te beantwoorden! 

De Ruggengraat Methode werkt!
De Ruggengraat methode is gebaseerd op een duurzaam resultaat en kennisoverdracht. Natuurlijk krijg je een op maat gemaakt voeding- en trainingsschema maar er zijn twee factoren die uiterst belangrijk zijn waardoor je het gewenste resultaat behaald en behoud.

Het belangrijkste is dat er een plan voor jou gemaakt wordt waarmee je in kleine stapjes naar het resultaat toewerkt dat je voor ogen hebt. Hierdoor zie je geleidelijk verandering waardoor je jouw voedingspatroon niet al te drastisch hoeft te veranderen. Denk aan een crashdieet, dat is niet noodzakelijk! Als je stapsgewijs resultaat ziet en merkt dat het goed gaat, zonder dat je hier veel voor hoeft te laten, dan ben je goed op weg naar een duurzaam resultaat.

De tweede factor die onwijs belangrijk is, is de coaching. Kennisoverdracht staat hierin centraal. Wij motiveren je natuurlijk ook als het even minder gaat, maar dat is niet de key factor. De key factor is dat we jou willen leren hoe je met bijvoorbeeld een etentje buiten de deur om moet gaan of hoe je koolhydraten, koekjes en chocola in jouw dagelijkse voedingspatroon kunt verwerken.

Resultaat behalen is één, maar het is ook super belangrijk om te leren hoe je flexibel kunt zijn binnen jouw voedingspatroon ZONDER dat dit ten koste gaat van jouw resultaat.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk