5 tips om makkelijk calorieën te besparen!

door Ruggengraat
kcal besparen

Calorieën, je kent ze vast en zeker! Die kleine beestjes die stiekem elke avond jouw kleding iets strakker naaien. Heel vervelend natuurlijk, maar wat kun je er nou tegen doen?

Zonder gekkigheid, hoe je het ook went of keert, we hebben calorieën nodig om te overleven. Het is dus helemaal niet nodig om bang te zijn voor calorieën.

Wij gaan je vandaag een aantal handige tips geven over hoe je makkelijk calorieën kunt besparen. Want laten we eerlijk zijn, chocola, koek, snoep, taart en noem het maar op horen ook gewoon thuis in een gebalanceerd voedingspatroon. Het is alleen niet de bedoeling dat het een opeenstapeling van wordt. Hoe je dit kunt voorkomen lees je hier.

Oke let’s start!

Tip 1: Stel het ontbijt uit!

Het antwoord op de vraag: MOET je per se ontbijten? Nee, dat hoeft niet per se! Heel veel mensen denken nog steeds dat ontbijten verplicht is, maar gelukkig weten we inmiddels wel beter.

Wanneer je wakker wordt hoef je niet gelijk een uitgebreid ontbijt naar binnen te werken. Je kunt hier namelijk ook een paar uur mee wachten. Stel dat je 07:30 uur wakker wordt, ga dan eerst even lekker douchen, neem daarna een kop koffie of thee, rijd rustig naar werk, drink veel water (heel belangrijk) en neem rond een uur of 10:30 uur jouw eerste maaltijd. Normaal gesproken zou je rond dit tijdstip een snack nemen. Die snack neem je nu niet en daardoor bespaar je automatisch calorieën.

Tip 2: Denk aan je groente!

Jouw lunch is altijd een belangrijke maaltijd! Het is verstandig om te kiezen voor een maaltijd die goed verzadigd want zo voorkom je dat je binnen een paar uur alweer trek hebt. Je kan en mag broodjes eten, maar kies dan bijvoorbeeld voor 2-3 volkoren boterhammen of 6-7 crackers met mager beleg. Neem ook wat komkommer, tomaat en/of worteltjes. Dit bevat relatief weinig calorieën, maar verzadigd enorm!

Tip 3: Noten en pindakaas!

Noten & pindakaas kunnen makkelijk een mini caloriebom worden waardoor je snel aan je caloriebudget zit. Probeer hier slim mee om te gaan. 1 eetlepel pindakaas kan 20-30 of 50 gram zijn. Hier zit een behoorlijk verschil in qua calorieën. Zorg ervoor dat je noten en pindakaas altijd afweegt zodat je precies weet hoeveel je binnenkrijgt. Zonder dat je er erg in hebt kun je zo 150 a 200 calorieën meer binnen krijgen.

Tip 4: Geen toetje maar kwark!

Toetjes zijn super lekker natuurlijk, maar ook heel erg calorierijk. Denk aan de Mona toetjes, de vlaflip of de choco mousse. Kies een keer voor kwark met een smaakje i.p.v. de andere toetjes. Het is bijna net zo lekker, maar bevat maar de helft van het aantal calorieën.

Tip 5: Bewuste & onbewuste keuzes

Om calorieën te besparen moet je bewuste keuzes kunnen maken. Je moet dus aan je groente, fruit, vezels en eiwitten denken zodat je gedurende de dag goed verzadigd bent zodat je in de avond een onbewuste keuze kan maken. Klinkt logisch toch? Als je overdag geen rekening houdt met het maken van bewuste keuzes dan wordt het heel snel een opeenstapeling van en zit je al heel snel boven je calorieën. Dit betekent dat je langzaam aankomt en juist dat wil je niet.

Dus, probeer een regel voor jezelf te maken waarbij je bij 2 van de 6 maaltijden een onbewuste keuze mag maken. Dit kan de avondsnack zijn dat je een stukje chocola neemt of tijdens de lunch dat je een extra broodje neemt. Kies iets wat jij prettig vindt!


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk