5 handige tips voor een fitte lente!

door Ruggengraat
5 handige tips voor een fitte lente!

De lente is het ideale seizoen om in de beste shape van je leven te komen en wij delen hier 5 tips om alvast te beginnen!

1.     Voorjaarsschoonmaak
Het laatste wat je wil is dit prachtige nieuwe seizoen beginnen met een rommelig huis, overstromende wasmanden en een rottende koelkast. Het schijnt dat de omgeving waarin we leven voor een groot deel onze stemming bepaalt. Je kent het vast wel: je probeert je te concentreren op dat belangrijke mailtje, maar die volle prullenbak blijft je aanstaren en die stapels papier op je bureau worden ook niet minder. Tijd voor een grote schoonmaak! 

Een opgeruimde en schone omgeving stimuleert een gemotiveerdere en positievere stemming, waardoor sporten en gezond eten je ook een stuk makkelijker af zullen gaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoeveel calorieën je verbandt met een grondige schoonmaak!

2.     Nieuwe doelen
Seizoenswisselingen vormen een uitgelezen moment om even stil te staan bij wat je hebt bereikt afgelopen seizoen en wat je nu nog zou willen bereiken. Misschien dat je in de winter meer de focus op spieropbouw hebt gelegd en wil je nu weer graag functioneel trainen met je eigen lichaamsgewicht om je weer fit en soepel te voelen. Wat het ook mag zijn, schrijf je doelen op om jezelf eraan te blijven herinneren en zorg dat je de doelen SMART opstelt.

3.     Ga naar buiten!
Licht is ZO belangrijk als het aankomst op gezondheid. Wist je dat een gebrek aan daglicht direct verantwoordelijk kan zijn voor een daling in serotonine en dus depressie kan veroorzaken? Dit wordt ook wel winterdepressie genoemd en kan een flinke belemmering zijn tijdens je fitness traject. Met de aankomende lente wordt het gelukkig weer wat lichter in ons land en zorgt de vitamine D boost voor hernieuwde energie. Buiten dat, blijft het ook langer licht waardoor je net iets meer tijd hebt om te bewegen. Natuurlijk brengt de lente ook aangename temperaturen met zich mee en kunnen we weer lekker naar buiten! EINDELIJK kunnen we echt profiteren van het buiten sporten. Denk aan een gezellig rondje hardlopen, skeeleren, badminton met vrienden of familie, noem het maar op! Probeer minimaal 30 minuten per dag buiten aan één stuk door te bewegen voor optimale gezondheidsvoordelen.

4.     Eet vers
In de lente krijgen we vaak weer trek in lichtere maaltijden: salades, smoothies, fruit, etc. Dat is ideaal, aangezien deze maaltijden minder calorieën bevatten en afvallen dus minder moeite zal kosten (indien dat jouw doel is). Voldoende eten blijft natuurlijk wel belangrijk voor optimale gezondheid. Je kunt er dus aan denken om frequenter kleine maaltijden te gaan eten om niet in een keer veel minder te eten dan voorheen en ongewenst je metabolisme te verlagen. Probeer ook bij iedere maaltijd iets van eiwitten te eten voor een langer verzadigd gevoel en onderhoud van de spieren. De lente biedt ook weer andere groenten en fruit. Probeer dus lekker veel te variëren om veel verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Laat je inspireren door de talloze eiwitrijke zonnige recepten op onze blog!

5.   3 maanden tot de zomer
Natuurlijk is de lente ook een teken dat de zomer dichterbij komt en beginnen we ons klaar te maken voor de zwemkleding en shorts. Wist je dat Ruggengraat ook programma’s biedt voor 3 maanden? Precies genoeg tijd om helemaal in shape de zomer in te gaan!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk