5 handige tips om rekening mee te houden wanneer je uiteten gaat!

door Ruggengraat
5 handige tips om rekening mee te houden wanneer je uiteten gaat!


Lekker een avondje buiten de deur eten is iets waar veel leden moeite mee hebben. De eerste gedachte die bij hen opspeelt is, ‘Zo’n etentje komt helemaal niet uit als ik wil afvallen’. Om deze gedachte de kop in te drukken hebben wij 5 handige tips opgesteld zodat etentjes buiten de deur NIET ten koste gaan van jouw doelen.

Tip nummero zero:
De planning! Een etentje is helemaal niet erg en je maakt het vele malen makkelijker voor jezelf wanneer jij jezelf hierop voorbereid. Wordt het bijvoorbeeld een all you can eat etentje, dan is het verstandig om hier al een dag van te worden rekening mee te houden. Is het een gezellig etentje met familie en of vrienden, dan kan je hier overdag al goed rekening mee houden. 

Tip 1: Voorwerk
Weet je al naar welk restaurant je gaat? Kijk dan even op de menukaart zodat je al een indicatie hebt van wat je gaat eten. Dit helpt enorm bij het maken van bewuste keuzes! Samen met jouw coach kunnen jullie de gerechten laten passen in het voedingsschema. 

Tip 2: Aantal gangen
Wordt het een 3 gangen diner met een voor – hoofd- en nagerecht? Dan is het verstandig om overdag wel enigszins rekening te houden met de kcal. Kies voor lichte maaltijden voor ontbijt, lunch en de snacks. Hierdoor creëer je genoeg ruimte voor alle gangen. 

Sidenote: kies niet bij elke gang voor de grootste portie, maar kies ook bewust. Wil jij genieten van een heerlijk chocolade dessert? Neem dan een wat kleiner voorafje. 

Tip 3: Side-dishes
Wat veel mensen niet weten, is dat het voor- en hoofdgerecht niet het probleem zijn. Een carpaccio is vaak heel licht en mager. Een hoofdgerecht met een goed stuk vlees is ook makkelijk te verwerken in jouw voedingsschema. Die heerlijke side-dishes zijn meestal de boosdoeners. Patatjes, brood én de sausjes kunnen heel erg aantikken. Maak ook hier weer bewuste keuzes in om te voorkomen dat het een opeenstapeling van calorieën wordt. 

Tip 4: Wijntjes!
Heb je zin in een wijntje? Natuurlijk kan dat! Doe gezellig mee, maar voorkom dat je aan het eind van de avond een hele fles op hebt. Balans is belangrijk, dus neem van alles een beetje.  

Tip 5: Weet ook wanneer het genoeg is!
Zoals ze in het casino ook altijd zeggen; ‘Weet wanneer het genoeg is’. Een etentje is gezellig en super lekker maar het moet geen 10.000 calorieën challenge worden. En daar gaat het wel meer op lijken als het een opeenstapeling van keuzes wordt! Wanneer jij overal ‘ja’ op zegt dan stapelen de calorieën zich op. Dus daarom is het super super super super belangrijk om bewust om te gaan met de keuzes die je maakt!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk