4 signalen dat je meer water moet drinken!

door Ruggengraat
4 signalen dat je meer water moet drinken!

Water drinken, dat is toch wel een dingetje tegenwoordig. Heel veel Ruggengraat leden hebben veel moeite om structureel voldoende water te drinken. Misschien herken jij jezelf hier ook in, dat kan, maar dan is dit artikel perfect voor jou! In dit artikel gaan we het niet hebben over hoe belangrijk voldoende water drinken is, maar laten we zien hoe je kunt herkennen wanneer je meer water moet drinken.

Eigenlijk is het best wel logisch dat heel veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken. Dit komt doordat het drinken van water niet binnen onze (vaste) structuur valt. Je wordt wakker, neemt een ontbijt, gaat naar werk of naar school, je bent druk bezig en voor je het weet is het 13:30 uur en heb je nog geen druppel water op. Wellicht herken je dit patroon en wordt het tijd om toch wat meer op jouw drinkpatroon te letten. Wanneer je de volgende signalen herkent weet je dat je even een paar goede slokken water moet nemen:

Chagrijnig / Je hebt geen concentratie
Je hebt slecht geslapen en je bent de hele dag al chagrijnig. Daarnaast heb je geen concentratie en je hebt geen idee wat er nou weer aan de hand is. Dit kan een teken van milde uitdroging zijn. Je hersenen zijn heel erg gevoelig voor veranderingen in lichaamsvocht. Merk je dat jouw humeur snel kan omslaan en heb je weinig tot geen concentratie, gebruik dit als alarm voor jezelf en zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. 

Slechte adem
Speeksel bevat antibacteriële eigenschappen. Speeksel zorgt ervoor dat je mond schoon is, maar je kunt je wel voorstellen dat dit niet echt werkt wanneer je geen vocht binnenkrijgt en je mond uitgedroogd is. Het gevolg hiervan is dat je minder speeksel gaat produceren. En wat is het effect van minder speeksel? Juist, een minder schone mond en daardoor krijg je een slechte adem. Door genoeg water te drinken kan je dit probleem makkelijk verhelpen. 

Je hebt eerder trek
Wanneer je niet genoeg water drinkt bouw je eerder een verlangen op naar comfort food. Dit kan zelfs zo erg uit de hand lopen dat het resulteert in een eetbui. Nu weten wij uit ervaring dat heel veel leden voorheen last hadden van eetbuien, maar ben je wel eens nagegaan of je genoeg vocht binnenkrijgt? Door genoeg te drinken kun je er namelijk al voor zorgen dat je geen eetbuien meer hebt. 

Als je te weinig drinkt heeft jouw lichaam moeite om energie uit de voorraad te halen. Jouw hersenen geven dan een signaal af en daardoor ervaar je het gevoel alsof je trek hebt. Grijp dan niet gelijk naar al het eten dat binnen handbereik ligt, maar drink dan een groot glas water. Je zult merken dat het gevoel dan verdwijnt. 

Je bent moe
Dit is eigenlijk een verlengstuk van symptoom 1. Zoals we hebben aangegeven reageren je hersenen en lichaam heel erg heftig op veranderingen in lichaamsvocht. Als je te weinig drinkt dan kun je gedurende de dag erg vermoeid zijn. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je slecht geslapen hebt, want dit kan ook een teken van lichte uitdroging zijn. 

Daarom is het enorm belangrijk om voldoende water te drinken. Maar hoe doe je dit nou? Heel simpel, houd rekening met de volgende regels:

1) Als je wakker wordt drink je een glas water na het tanden poetsen 
2) Voor 12 uur minimaal één liter water drinken 
3) Voor 5 uur nog eens één liter drinken
4) In de avond een kopje thee nemen
5) Alles telt, dus je mag ook water met een smaakje drinken. Cola Zero of andere light varianten zijn ook prima! Dit helpt enorm om meer vocht binnen te krijgen.

Probeer dit een weekje en je zult merken dat je geen last meer hebt van de signalen hierboven.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk