3 Tips om goede voornemens vol te houden!

door Ruggengraat
3 Tips om goede voornemens vol te houden!

Ieder jaar horen we dezelfde voornemens voorbij komen. De 3 meest populaire voornemens zijn: afvallen, meer sporten en stoppen met roken. Het is natuurlijk heel makkelijk om dit van de daken te schreeuwen, maar hoeveel procent van de mensen slaagt er daadwerkelijk in om zijn of haar goede voornemens vol te houden?

Helaas is het maar voor weinig mensen weggelegd om de goede voornemens ook echt te behalen. We vinden het super interessant om dieper in te gaan op verschillende motieven waardoor het de meeste mensen niet lukt. Maandelijks helpen we onze leden met het behalen van hun doelen, maar nog veeeeel belangrijker, we helpen hen ook om de behaalde doelen/resultaten te behouden!

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe jaar en jouw goede voornemens hebben we 3 tips die jou gaan helpen om het nieuwe jaar goed te beginnen. 

Tip 1: Zet jouw goede voornemens om in doelen!
Als eerste is het belangrijk om jouw goede voornemens om te zetten in doelen. Goede voornemens zoals ‘afvallen’ of ‘meer sporten’ is te vaag. Hoeveel wil je dan afvallen en hoe vaak wil je gaan sporten? Binnen welk tijdsbestek ga je dat doen? Meer of minder is een heel vaag begrip, maar dit kun je makkelijk concreet maken door zelf realistische doelen te formuleren. Maak jouw doelstellingen SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden)

Voorbeeld:
Aankomende maand ga ik 4 keer per week sporten. Iedere maandag ga ik een klein uurtje hardlopen. Dinsdag en donderdag ga ik een uur naar de sportschool (als het weer mag). Vrijdagochtend ben ik vrij, maar moet ik ook nog boodschappen doen. Daarom doe ik een effectieve home work-out van 25 minuten zodat ik nog genoeg tijd heb.

Als je in het nieuwe jaar 8 kilo wilt afvallen dan is het belangrijk dat je jouw doel concreet, maar ook realistisch opstelt. Het is niet realistisch om 8 kilo in één maand te verliezen, begrijp ons niet verkeerd, het kan wel maar het is niet altijd even ideaal. Denk er goed over na hoe je die 8 kilo wilt verliezen. Met een realistisch doel voor ogen houd je het makkelijker vol en zal je ook echt resultaat behalen. Wanneer jouw doelen niet realistisch zijn, zal je eerder stoppen en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Realistische en concrete doelen zijn belangrijk om het vol te kunnen houden!

Tip 2: Weet wat je doet!!
Het is ontiegelijk belangrijk dat je weet wat je doet, en dan bedoelen we ook echt weten wat je doet! Het is niet de bedoeling dat wanneer je wil afvallen, je maar 1000 calorieën gaat eten. Veel mensen trappen in deze valkuil. Als je wil afvallen hoeft dit niet in 4 weken te gebeuren. Ga daarom ook niet onnodig koolhydraten of vetten vermijden. Jouw lichaam heeft deze macronutriënten ook nodig, maar dan wel in de juiste verhouding. Begin bij het begin en steek een beetje tijd in het proces van afvallen en welke kennis je daarvoor nodig hebt. Stel dan een plan voor jezelf op en voer het plan uit. Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn als je de kennis op de juiste manier toepast op jouw doelen.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor een doel als sporten. Tuurlijk is de sportschool saai en stom als je niet weet welke oefening je het beste voor jouw doel moet doen. En stel je kent wel de oefeningen, dan is het nog steeds super belangrijk om te weten welke intensiteit daarbij hoort en hoe creëer je de juiste intensiteit voor progressie? Resultaat behalen in de sportschool is meer dan met gewichten stoeien en op een cardio apparaat hangen. Er zit een bepaalde theorie achter wat je het beste voor jouw doel kan doen.

Tip 3: Beloon jezelf!
Het werkt echt! Beloon jezelf als je een mijlpaal hebt behaald of bedenk wat je heel graag wil hebben of doen. Spreek dan met jezelf af dat je dat alleen mag kopen of doen als je jouw mijlpaal hebt behaald. Voor een beloning werk je natuurlijk een stuk harder. Dus als er een sushi etentje op het spel staat of een nieuw sport truitje of legging dan is het wel belangrijk om keihard te knallen!

Een beloning bedenken en voor deze beloning werken helpt echt! Het is een super mooie win win situatie. Je behaalt je doel en je krijgt er iets leuks voor terug!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk