10 redenen om voor de kerst met Ruggengraat te beginnen

door Ruggengraat
10 redenen om voor de kerst met Ruggengraat te beginnen

De kerstperiode gaat weer bijna beginnen en dit betekent tijd voor gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Heb jij vaak zitten twijfelen om te beginnen met het Ruggengraat programma? Wij vertellen je in dit artikel waarom je het beste vóór de Kerst kunt starten met Ruggengraat. 

1.     Je leert direct om te gaan met de aankomende verleidingen.
Omgaan met sociale gelegenheden of andere verrassingen is één van de eerste dingen die je gaat leren van jouw persoonlijke Ruggengraat coach, zelfs als je voornamelijk thuis blijft zonder bezoek komende periode. Zo weet je straks precies hoe je je kunt voorbereiden op onverwachte wendingen in je schema, zonder dat dit ten koste gaat van jouw doelen of je de welbekende F*ck-it mentaliteit krijgt.

2.     Je stoomt je lichaam klaar voor een toenemende calorie-inname.
Natuurlijk zal je niet meteen dik worden van twee weken wat minder ‘gezond’ eten, maar je zit wel gauw boven je calorie behoefte – zeker met oliebollen, kerstkransjes, champagne, etc. Door van tevoren die caloriebehoefte iets te verhogen via spieropbouw en gezonde voeding kun je de toenemende calorieën van de aankomende periode beter opvangen.

3.     Meer motivatie.
De aankomende periode met veel lekkernijen en verleidingen kan juist een grote motivatie zijn om bewust aan de slag te gaan met je doelen. Wanneer je gefocust blijft op je wekelijkse targets en de versnaperingen bewaart voor de momenten dat je jezelf wil belonen voor je discipline, dan voelt het ook echt als een beloning in plaats van een ‘cheat’. 

4.     Meer gezelligheid.
Niemand wil alleen zijn tijdens de feestdagen en hetzelfde geldt voor het werken aan je doelen. Zeker in deze bizarre tijden is het fijn om toch iemand te hebben om persoonlijk (online) mee te praten over jouw doelen en progressie. Soms geeft die stok-achter-de-deur net de doorslag om je doelen te behalen.

5.     Je wordt energieker.
Omdat je actiever zult worden en lichter eet, zul je meer energie krijgen en dat komt goed uit tijdens de aankomende hectische periode. Zelfs als je thuis blijft is het fijn om voldoende energie te hebben om bijvoorbeeld vast voor te lopen op het huishouden, eventueel te decoreren of een fijne wandeling te maken.

6.     Je hebt vast een voorsprong op je goede voornemens.
Wanneer je voor jezelf géén voornemens stelt, vraag jezelf dan tenminste wel af waarom. Doe je dat met een positieve of negatieve reden? 

Dit is een voorbeeld van een positieve reden: “Ik wil graag wat meer spontaniteit in mijn leven implementeren om te leren mijn strakke plannen wat vaker los te laten.” In dit geval is het inderdaad verstandig om de touwtjes iets te laten vieren en wat flexibeler te leven.

Een negatieve redenen is iets in de trant van: “Omdat ik ze toch weer niet ga halen en dan eindig ik alleen maar teleurgesteld.” Als dit de reden is om geen voornemens te stellen dan ligt dat vaak aan de manier waarop je dat doet. Bij Ruggengraat coaching zal je leren om concrete, realistische doelen te stellen. Deze doelen delen we dan op in kleinere wekelijkse doelen en dagelijkse stappen om die wekelijkse doelen te halen. Op die manier werk je geleidelijk naar jouw voornemen toe en is het bijna gegarandeerd dat je je voornemens wél haalt.

7.     Je licht je sociale contacten alvast in over jouw doelen.
Fitnesstrajecten doe je natuurlijk voor jezelf, maar we kunnen niet ontkennen dat we best veel geven om wat onze omgeving daarvan vindt en/of hoe zij erop reageren. Support is echt één van de belangrijkste sleutels tot succes. Als je voor de Kerst begint aan jouw fitnessdoelen, dan geef je jouw omgeving wat meer tijd om te wennen aan jouw nieuwe voorkeuren en behoeften. Wanneer je dan in januari tijdens de verjaardagen een keer ‘nee’ zegt tegen taart of alcohol, dan komt dat minder vreemd over – misschien dat zij er zelfs al rekening mee hebben gehouden.

8.     Je kunt je fitness benodigdheden op je Kerst-wenslijst zetten.
Kijk, dat komt nog eens goed uit die Kerstcadeaus. Je hebt niet veel nodig om te beginnen met sporten maar een leuk kledingsetje, handdoekje of bidon is zeker aan te raden. Misschien kun je ook enkele keukentools vragen die de maaltijdbereiding vergemakkelijken of een cadeaukaart voor een online fitness shop zodat je zelf kunt kijken wat je nodig hebt.

9.     Je behoudt meer structuur en ontwikkelt nieuwe gewoontes.
Velen omschrijven de periode tussen Kerst en nieuwjaar vaak als ‘chaotisch’, ‘hectisch’ of ‘stressvol’. Jouw fitness routine kan daarin een hoop houvast bieden en je dagen toch meer structuur geven. Je staat vaak om dezelfde tijd op vaste dagen in de sportschool of op je matje thuis, waardoor je de rest van de dag automatisch daaromheen plant en de dagen georganiseerder voelen. Zo blijf je ook productief en dat is goed voor je mentale gesteldheid, omdat je je tevredener voelt over je dag.

10.  Waarom niet?
Wat is precies het voordeel van wachten of uitstellen? Dat je dan nog langer rondloopt met het idee om te beginnen? Dat je dan weer niet écht kan genieten van die oliebollen, omdat het niet ‘speciaal’ is of ‘verdiend’ voelt? Dat je je dan toch nog even lam kun zuipen om het nieuwe jaar met een kater te beginnen en meteen achterloopt op je voornemens?

Wij kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan. Een fit, strak en gezond lichaam is het mooiste Kerstcadeau dat je jezelf kunt geven.

Dit vind je misschien ook leuk