Hoe het weekend jouw resultaat kan verpesten

door Ruggengraat
Hoe het weekend jouw resultaat kan verpesten.

Je hebt een super drukke week achter de rug, hard gewerkt en veel stressvolle situaties meegemaakt. Nu is het weekend en wil je dus even lekker ontspannen en even helemaal zen worden. 

Afgelopen week wist jij je ondanks de drukke situaties goed aan jouw voedingsschema te houden, maar in het weekend vind je het wel tijd voor iets lekkers. Dit moet ook gewoon kunnen, maar meestal gaat het in het weekend fout.

Komen deze scenario’s je bekend voor?
Het is zaterdagochtend en je hebt lekker uitgeslapen. Je wil afbakbroodjes als ontbijt en dit neem je ook gewoon. Maar je bent even de kluts kwijt hoeveel kcal. je hebt gegeten. ‘Ach, vandaag kan het wel’ en dan begint het feestje.

Je gaat met een vriend of vriendin naar de stad en jullie besluiten daar te gaan lunchen. Niks mis mee, maar door de drukke week laat jij je even lekker gaan.

Thuis aangekomen heb je geen zin om te koken… Wat nu? Meestal komt dan de pizza uit de diepvries tevoorschijn of je kijkt even snel op thuisbezorgd.nl. 

In de avond komen vrienden en vriendinnen langs. Dus nu komen de toastjes en de kaasjes op tafel, super lekker natuurlijk.

Je hebt met jezelf afgesproken om maar één wijntje te nemen. Voor je er erg in hebt is de fles al op en sta je op de tafel te dansen haha.

Herkenbaar? Het laatste is misschien een beetje overdreven, maar dit is een scenario waar heel veel leden zich in kunnen herkennen. Door jezelf zo snel en makkelijk te laten gaan zorg je er wel voor dat je makkelijk in een calorieoverschot zit en dit kan jouw resultaat flink verpesten. Dit is natuurlijk super zonde.

Het leven zit vol verleidingen en dit is iets wat wij moeten accepteren. Maar wat als je nou de extra pondjes om je middel probeert te verliezen? Hoe ga je dan om met dit soort situaties. Maakt 1 slechte dag niks uit of heb jij misschien nu wel jouw hele-week-streng-diëten-en-sporten voor Jan met de korte achternaam gedaan? 

In dit artikel gaan we je weer een aantal tips geven die jou dit weekend wellicht gaan helpen om NIET WEER uit de bocht te vliegen. Oké klaar voor de start, let’s go!

Calorieën reserveren
Wij blijven het zeggen: reserveer calorieën! 

Jouw lichaam draait niet op een 24-uurs klokje. Dus als jij de ene dag wat meer wil eten (in het weekend bijvoorbeeld) is het gewoon belangrijk dat je daar 2 of 3 dagen rekening mee houdt. Laat dat extraatje dat je doordeweeks neemt gewoon staan en zorg dat je een kleine buffer opbouwt voor het weekend.

Maar trap niet in de VALKUIL van TE weinig eten gedurende de week. Dit wil nog wel eens zorgen voor een BACKFIRE effect. Stel dat je 3 dagen lang extreem weinig eet, dan zal je lichaam op de 4de dag jouw flink aan de haren trekken en dit resulteert meestal in een snaai-aanval. Of te wel een eetbui, lees ook even dit artikeltje hoe je hiermee om kan gaan!

Dus reserveer niet teveel calorieën! 20% van jouw dagelijkse inname is een goede richtlijn om aan te houden, dit zijn ongeveer 200 tot 300 calorieën.

Kies jouw verleiding uit
Het moet natuurlijk geen opeenstapeling van worden. Dus kies 1 a 2 momenten uit waar je van wil genieten. De rest van de dag moet je alsnog bewuste keuzes maken. Kies jij voor een wijntje in het weekend of ga jij liever voor een pizza? 

Houd je aan het plan
Alles kan en mag, maar houd je wel aan het plan. Heb jij zin in ijs, koop dan ook ALLEEN ijs maar haal niet gelijk ook de koek, snoep, chips en de frituur afdeling in huis. Want wat je niet wil is ‘uit de bocht vliegen’. Te veel keuze in huis gaat er vrijwel altijd voor zorgen dat je toch iets pakt waar jij niet op gerekend had. Op de één of andere manier weet jij jezelf toch altijd te overtuigen van waarom jij wel een extra koekje mag pakken. Gek hé?!

Conclusie:
Zorg ervoor dat je de baas bent over de situatie en bereid je voor op wat er komen gaat. Iedereen is gek op zijn of haar weekend en iedereen wil genieten en lekker ontspannen, toch?!

Plan daarom vooruit en laat je niet verleiden door al het lekkere. Want laten we eerlijk zijn, verleidingen zijn er altijd! 

Heb jij nou moeite om het weekend te overleven en weet jij niet hoe jij deze valkuil aan moet pakken? Schakel dan gratis de hulp in van Ruggengraat.

Lid of geen lid, wij helpen je graag! Om iedereen zo snel en goed mogelijk van advies te kunnen voorzien, hebben wij een WhatsApp advieslijn! Het werkt heel simpel. Stuur een berichtje naar 06- 57 12 72 31 met je voor – en achternaam, je vraag, doel, lengte, gewicht en leeftijd. Met deze basisgegevens kunnen wij een mooie schatting maken van de situatie en advies op maat geven. Door de snelheid van WhatsApp kunnen wij jou binnen een aantal minuten al voorzien van advies op maat zodat jij hier direct mee aan de slag kan.
Heb je een vraag? Stuur een berichtje naar: 06 – 57 12 72 31

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk