Afvallen met fatburners

door Ruggengraat
Heb je supplementen nodig voor resultaat?

We zijn inmiddels alweer een tijdje bezig met onze goede voornemens. De doelen zijn bepaald, de zomer komt eraan en wij zijn lekker op weg. Toch gaat het niet snel genoeg en gaan we massaal op zoek naar hulpmiddelen die het traject versnellen. Jij besluit om een kijkje te nemen op het internet en komt er al gauw achter dat de Fat Burner misschien wel dé sleutel gaat zijn in het behalen van jouw doel. Volgens de beschrijving zitten er stofjes in die jouw metabolisme versnelt waardoor jouw overtollige vet als sneeuw voor de zon verdwijnt. 

Lees snel wat fat burners zijn en wat zij doen. Wel of niet doen?

Het is misschien wel één van de meest gegooglede termen wanneer men op zoek is naar een manier om snel af te vallen. Een simpele google search naar fatburners levert al gauw 1.120.000 resultaten in 0.32 seconden. Maar wat zijn Fatburners nou eigenlijk? 

Wat zijn fatburners? 
Fatburners is een benaming voor pilletjes die verschillende stofjes bevatten. Deze stofjes claimen vaak dat ze een ‘positief’ effect hebben op jouw stofwisseling, energie en vetverbranding. Je hoort vaak kreten zoals ‘GEAVANCEERDE FORMULE’ of ‘48% meer vetverbranding’, ‘snellere stofwisseling’ en ga zo maar door. Als we kijken naar de ingrediënten van de fatburners die we kennen op de Nederlandse markt, zien we dat ze vaak dezelfde stofjes bevatten, maar net even in andere verhoudingen en een andere verpakking.

In de meeste fatburners vinden wij een heleboel stofjes waarvan wij de naam niet eens kunnen uitspreken. Enkele voorbeelden zijn: Groene thee-extract (80% polyfenolen, 45% epigallocatechinegallaat, epicatechine), Extract van bittere sinaasappel (synefrine, octopamine, N-methyltyramine, tyramine, hordenine), Watervrije cafeïne (1,3,7 – trimethylxanthine) enz. Hier worden wij dus niet veel wijzer van.

Wat doen fatburners dan?
Maar wat bijna alle Fatburners overeen hebben is dat zij een oppeppend middeltje erin hebben verwerkt wat heel veel cafeïne bevat. En ja, van cafeïne krijgen de meeste mensen veel energie. Mensen krijgen niet alleen meer energie, maar ervaren na het gebruik van cafeïne ook minder honger. Deze twee effecten zijn gevolgen van cafeïne gebruik en daarom best wel handig wanneer jij probeert af te vallen. 

Ditzelfde effect zou trouwens ook gewoon met zwarte koffie nagebootst kunnen worden. Alleen heel veel mensen denken vaak dat door de gekke samenstelling van allerlei stofjes en de volledig uit de context getrokken beweringen die daarbij horen juist dit de sleutel is tot afvallen. 

Waarom zou een fatburner kunnen helpen met vet verbranden? 
Nou zoals velen van jullie misschien wel weten is het belangrijk dat de volgende regels worden nageleefd wanneer iemand als doel heeft om vet te verbranden. Iemand moet minder calorieën consumeren dan dat zijn of haar lichaam nodig heeft. Oftewel iemand moet in een negatieve energiebalans zitten. 

De hoeveelheid calorieën die jouw lichaam nodig heeft hangt heel erg samen met jouw levensstijl. Hoe meer iemand beweegt, hoe meer calorieën zijn of haar lichaam nodig heeft. Is het dan niet heel logische dat wanneer iemand super veel energie krijgt door cafeïne en daardoor meer gaat bewegen, dat zijn energieverbruik iets omhoog gaat en dat daardoor zijn metabolisme sneller wordt? Juist om die reden houdt iemand het makkelijker vol in een negatieve energiebalans. 

Fatburners: Ja / Nee?!
Dus JA een fatburner kan helpen met het actiever zijn en ervoor zorgen dat je ietsjes meer beweegt, maaaar dit neemt niet weg dat jij ook grip moet hebben op jouw calorie inname! Je kunt niet door simpelweg een hoge dosis oppeppende middelen zoals cafeïne te nemen, een negatieve energiebalans creëren. Het nemen van een Fat burner zal er namelijk niet voor gaan zorgen dat jij opeens dagelijk 500+ calorieën meer nodig hebt. 

Dus voordat jij besluit een zooitje fatburners aan te schaffen, check dan eerst of jij door middel van aanpassingen aan jouw voedingspatroon in een negatieve energiebalans zit. En als jij dan nog merkt ‘jeetje ik voel mij wel erg moe om een training te volbrengen in de sportschool’ of ‘die ene cardio sessie te doen die ik vanmorgen op de planning had’, dan kun je overwegen om een fatburner te gebruiken voor de EXTRA energieboost. Maar weet wel dat het nemen van een kopje sterke zwarte koffie vaak gelijkwaardige effect heeft. 

Raadpleeg eerst altijd een arts wanneer jij niet zeker weet of een fatburner iets voor jou is. Ben jij bijvoorbeeld erg gevoelig voor een bepaald stofje in de fatburner, dan kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen. Sommige mensen ervaren zelfs hartkloppingen na het nemen van fatburners. Wees dus op je hoede voordat je besluit de korte en makkelijke weg te nemen. Een gezonde consistente basis door middel van voeding en een actieve levensstijl zijn de sleutels die jou de resultaten gaan brengen die jij voor ogen hebt!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk